Orkest


Concordia repeteert op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur.

De repetities worden gehouden in het verenigingsgebouw aan de Westersingel 88 te Culemborg. Het orkest bestaat uit enthousiaste muzikanten van jong tot oud.

Het repertoire is uiteenlopend van aard: van modern tot klassiek, van filmmuziek tot popnummers, van musical- tot carnavalsnummers.

Het orkest is van oorsprong een harmonieorkest. Een harmonieorkest of kortweg harmonie is een orkest dat bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. In tegenstelling tot de fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons, maar doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit ,hobo en fagot mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groter scala aan nuances te verklanken.

Harmonie komt van het Griekse 'harmottoo': samenvoegen, aaneenvoegen. Concordia wil zich profileren als een flexibel orkest, waar iedereen van elke leeftijd welkom is om samen muziek te spelen. Dat wil zeggen dat ook muzikanten met andere instrumenten welkom zijn.

Naast de repetities en uitvoeringen/optredens worden er ook regelmatig nevenactiviteiten georganiseerd. Concordia heeft naast het musiceren de gezelligheid, de betrokkenheid naar elkaar en het samen iets ondernemen hoog in het vaandel staan.